Granparken

By | 2018-08-14T15:08:29+00:00 August 14th, 2018|Kommende projekter|

Granparken: Skovens portal

Parkerne i Vollsmose er alle opkaldt efter skovens buske, planter og træer. Disse navne er sandsynligvis udsprunget af de rekreative zoner, der omgiver området.
Dette forslag griber forståelsen af Vollsmose som et område, der gerne vil forene sig med de værdier, der findes i naturen. Dens diversitet, organiske former og varme farver.

I den kommende legeplads i Granparken er disse værdier tydelige. Børnene vil kunne løbe 25 meter fra trætop til trætop gennem trætophytter, der hænger mellem skovens stammer. I disse hytter er der forskellige adgangsmuligheder i form af rebstiger, net og trapper, der udfordrer børn på tværs af motoriske færdigheder. Alle kan være med, og alle vil få en på opleveren!

Fra trætophytterne kan børnene få et sug i maven fra rutsjebanerne, der fører dem tilbage til skovens bund. De har endda mulighed for at rutsje 2 på én gang fra den højeste hytte.

Fra skovens bund kan børnene gå på eventyr mellem skovens stammer. Her vil de støde på agern samt blade i forskellige farver, der er faldet ned fra trætoppene.

For enden af trætophytterne vil børnene bevæge sig ind i et klatreparadis, hvor de kan få stimuleret deres motoriske færdigheder i et væld af klatrenet og forskellige balannceelementer, som stubbe, rullebomme, stylter osv.

Her kan børnene lægge sig i den store hængekøje i skygge under det store solsejl og få pusten tilbage.

Nu går turen videre. Videre mod karrusellen, hvor suset i maven mærkes endnu engang, hvorefter de kan opleve mere stille leg på vippen. Efterfølgende går turen mod de obligatoriske gynger, hvor der både kan gynges alene og med venner og familie i fugleredegyngen.

Børnene kan nu bevæge sig videre tilbage langs trætoppene, hvor de snart vil finde deres mindre søskende og deres forældre, der opholder sig ved småbørnsområdet. Her kan de små opleve det samme sus som deres større søskende. De har Granparkens signatur, koglen, til rådighed i form af to forbundne legehuse med ruchebane. Disse to legehuse bliver ikoner i området via deres reference til Granparkens logo.

Ved enden af rutsjebanen kan de små opleve skovens bund, hvor svampe vokser, mariehønen er landet og afhuggede træer står tilbage som stubbe, der fungerer som siddemøbler.

Det endelige og største sus opleves på bagsiden af trætophusene på den 30 meter lange svævebane, der sætter punktum for en uforglemmelig oplevelse på en magisk legeplads.